Vins d’Alsace

Vins d’Alsace

De oudste wijnroute van Frankrijk

La route des vins d’Alsace is een ontdekkingsreis van 170 kilometer door een schilderachtig landschap met een eindeloze aaneenschakeling van gastronomie, cultuur en architectuur. De route begint in Marlenheim in het noorden en eindigt in het zuidelijkste dorpje Thann.

alsace1
alsace2
alsace3
alsace4

Doel

Het vergroten van de naamsbekendheid van een Frans wijngebied en haar wijnroute in Nederland.

Campagne

We ontwikkelden een PR campagne rondom het 70-jarig bestaan van de Tourneé d’Alsace – de wijnroute van de Alsace. Niet alleen is het de oudste wijnroute van Frankrijk, ook worden er in de zomermaanden festivals en proeverijen georganiseerd langs de route om de wijnroute te vieren.

Deze unieke verhalen deelden we onder wijnjournalisten en food- en lifestyle titels, door middel van een persbericht, samples en persoonlijk contact voor unieke content.

Resultaat

Meer dan 15 publicaties in diverse print en online titels als Leven in Frankrijk, Dagblad van het Noorden, Foodies Magazine, Margriet en Telegraaf.

Met een online bereik van 5.250.000 en een printbereik van 1.750.000 Nederlanders heeft de Alsace haar wijnroute goed op de kaart kunnen zetten bij de Nederlandse consument.