Visit Antwerpen

Visit Antwerpen

Visit Antwerpen the Diamond Capital

Nederlanders zien Antwerpen vooral als leuke citytrip, maar de rest van de wereld kent de stad vooral vanwege haar diamanten. Van alle ruwe diamanten wordt maar liefst 86% verhandeld in Antwerpen en elke diamant ter wereld passeert de stad Antwerpen minstens 1 keer. Niet voor niets wordt de Belgische stad al meer dan 5 eeuwen de Diamond Capital of the world genoemd. Iets wat wij voor Visit Antwerpen op de kaart zetten.

antwerpen1
antwerpen2
antwerpen3
antwerpen4

Doel

Meer aandacht voor de stad Antwerpen onder de Nederlandse consument, het vergroten van de bekendheid van Antwerpen als Diamond Capital van de wereld en het genereren van meer Nederlands toerisme in de stad.

Campagne

We verspreidden het bericht dat Antwerpen de Diamantstraat uit Amsterdam terug wil, met een knipoog naar Antwerpen als Diamond Capital. Daarnaast namen we een groep lifestyle journalisten mee naar Antwerpen om ze onder te dompelen in de pracht en praal van de diamantstad, met bezoek aan diamantmuseum DIVA, een tour door de Gouden Straatjes en het Diamantkwartier en ‘diamantjes’ van restaurants.

Resultaat

Gratis publiciteit in magazines als Happy in Shape, JFK en Harpers Bazaar. Een print bereik van maar liefst 450.000 in oplage en een online bereik van ruim 1.300.000 Nederlandse consumenten.